TÉRKŐ kínálatunk Nyíregyházán
ÁRAINK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK! AKCIÓINK A KÉSZLET EREJÉIG ÉRVÉNYESEK! AZ ÁRVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
Belépés

Hogyan válasszunk hőszigetelőlapot?

Gazdaságos és energiahatékony hőszigetelő rendszer hozható létre formahabosított polisztirol (EPS), grafitadalékos EPS, extrudált polisztirol (XPS) lapokkal, valamint ásványgyapotlapok (kőzet- vagy üveggyapot lemezek) használatával, melyek között segítünk eligazodni.
 

Mikor készüljön polisztirollal és mikor ásványgyapottal a szigetelés?

A kérdést elsősorban páratechnikai oldalról érdemes megközelíteni, ám itt egy fontos épületfizikai összefüggésre hívnánk fel a figyelmedet. Az EPS (polisztirol) szigeteléssel kapcsolatban elterjedt nézőpont, miszerint a polisztirol lappal „bedunsztoljuk” az épületet, magyarán nagymértékben gátoljuk a falszerkezeten keresztül történő páravándorlást (diffúziót). A belső terekben keletkező pára túlnyomó része azonban légcserével távozik a helyiségekből.

 

 
 

Lábazatok szigetelése

A fagyálló lábazat kialakításánál a leglényegesebb szempont hogy minél inkább minimalizáljuk a szerkezet vízfelvételét, így a téli időszakban elkerülhetőek a nedvesség okozta fagykárok az épületen. Erre jelent megoldást a zártcellás vagy extrudált (XPS) polisztirol lap.

 

 
 

Utólagos hőszigetelés

Meglévő, de energetikailag már elavult hőszigetelés felújításakor a korábbi szigetelőlap fajtája határozza meg a rendszerben újonnan felhelyezett szigetelőlap típusát. Ásványgyapotlapos szigetelésre felépíthető ásványgyapotos vagy polisztirolos rendszer egyaránt.

 

 
 

Grafitadalékos vagy sima EPS lap?

A grafitadalék jelentősen javítja a lap hőszigetelő képességét. A hagyományos EPS laphoz képest 4-6-8 cm-rel vékonyabb grafitos polisztirollappal érhető el ugyanolyan hőszigetelő hatás.

 

 

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.